Flip-Flop Chair

Deze stoel is tot stand gekomen na een lang ontwerpproces. Met duurzaamheid in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan. Ten eerste wilde ik dat je de stoel kan opvouwen, zo neemt deze minder ruimte in beslag thuis, als je ‘m opbergt, maar ook als je ‘m vervoerd.

Elk verhaal heeft twee kanten, zo ook deze stoel. Als de stoel in opgevouwen vorm is, kun je ‘m op twee manieren weer in elkaar zetten. Wil je meer kleur in huis, dan kies je de oranje kant. Ben je meer van de neutrale look, dan kies je de hout look!

Zoals je misschien al is opgevallen heeft deze stoel ook meerdere rugleuningen, deze is als het ware de ruggengraat van deze stoel. Hij houdt de stoel bij elkaar en geeft het zijn stevigheid. Zo kun je deze stoel nog meer eigen maken. Het idee erachter is dat het van elk materiaal kan zijn. Nu zijn ze toevallig van hout.

Het duurzame zit niet alleen in feit dat je de stoel kan opvouwen. Ik heb ook andere duurzame keuzes gemaakt. De stof die ik gebruik, komt van restpartijen af. Een van de rugleuningen is volledig gemaakt van resthout wat ik gevonden heb bij het maken van deze stoel.

Het kleine broertje

Bij het ontwikkelen van deze stoel ben ik klein begonnen, dat is handig want je bespaard zo een hoop materiaal! Alhoewel het een testversie is, is het wel een volledig bruikbaar product geworden. Nu is het een stoel voor groot en klein. Voor deze stoel heb ik het kleurenschema gebruikt van een eerder project. Nu maar hopen dat mijn dochter op deze stoel wil gaan zitten…